top of page

Mirëqenie

Siç përshkruhet nga 'Mind' ...

</s></s>

'Mirëqenia mendore përshkruan gjendjen tuaj mendore - si ndiheni dhe sa mirë mund ta përballoni jetën e përditshme.

</s></s>

Mirëqenia jonë mendore është dinamike . Mund të ndryshojë nga momenti në moment, dita në ditë, muaji në muaj ose vit në vit.

</s></s>

Nëse keni mirëqenie të mirë mendore, jeni në gjendje të:

</s></s>

  • ndjehuni relativisht të sigurt në vetvete dhe keni vetëvlerësim pozitiv

  • ndjejnë dhe shprehin një sërë emocionesh

  • ndërtojnë dhe mbajnë marrëdhënie të mira me të tjerët

  • ndjehuni të angazhuar me botën përreth jush

  • të jetojnë dhe të punojnë në mënyrë produktive

  • të përballen me streset e jetës së përditshme

  • përshtatuni dhe menaxhoni në kohë ndryshimi dhe pasigurie '

</s></s>

Këtu në South Hill, ne po mbështesim nxënësit tanë të bëhen më të vetëdijshëm për shëndetin e tyre mendor dhe mirëqenien emocionale.

Mësimet dhe asambletë e PSHE-së përqendrohen në temat e 5 mënyrave të Mirëqenies. Këto janë: Jepni, Lidhni, Mësoni, Aktiv dhe Njoftoni.

Çdo term, një gazetë e Mirëqenies është botuar për prindërit dhe kujdestarët me informacione të azhurnuara të tilla si punëtori dhe javë specifike të kurrikulës bazuar në Shëndetin Mendor.

Shkolla ka një udhëheqje të Shëndetit Mendor dhe Mirëqenies, Mis Wren, e cila do të ishte e lumtur të ndihmonte nëse keni ndonjë shqetësim ose keni nevojë për mbështetje të mëtejshme.

9498dc7d-502e-45a5-a45e-92267094359f.jpg
wrens 12.JPG
more pics1.jpg
Linja e Ndihmës Telefonike për Nxënësit e moshës 10+

Herts Mind Network ka nisur një linjë të re ndihme për ndërhyrjen dhe parandalimin e hershëm për fëmijët dhe të rinjtë e moshës 10-17 në Herts. Linja e ndihmës do të sigurojë një hapësirë ​​të sigurt, pa gjykim, për të biseduar me një Këshilltar të të Rinjve ose Mentor i cili do të sigurojë mbështetje emocionale, këshilla dhe informacione, vendosjen e shenjave dhe diskutuar strategjitë e përballimit. Për orarin e punës dhe më shumë informacion ju lutem vizitoni faqen e internetit:

Herts Mind Network

</s></s>

Mesazh nga kriza CAMHS Vlerësimin & Treatment Ekipit
(Ekipi C-CATT)

NHS dhe spitalet lokale janë vërtet të zënë për momentin, kështu që nëse po përjetoni një krizë të shëndetit mendor, mënyra më e shpejtë për të marrë ndihmë në çdo kohë, ditë ose natë, është të telefononi në numrin tonë të telefonit falas 0800 6444 101 ose telefononi NHS111 dhe zgjidhni opsionin 2 për shërbimet e shëndetit mendor. Këshilla është që fëmijët dhe të rinjtë të kontaktojnë këtë numër ndihme para se të marrin pjesë në A&E.

Trupat BeeZee

është një ekip i nutricionistëve dhe ekspertëve të ndryshimit të sjelljes të cilët drejtojnë programe për menaxhimin e peshës për fëmijët dhe familjet e tyre.

https://beezeebodies.com/

beezee.bodies@nhs.net (email)

01707 248648 (telefon)

May 2024.jpg
bottom of page