top of page

Search Results

91 items found for ""

 • Newsletter | southhill

  15 March Ju lutemi kontrolloni gazetën çdo javë për të zbuluar se çfarë po ndodh në shkollë. Buletinet 7 June 14 June 21 June 3 May 17 May 10 May 24 May 19 April 26 April 8 March 15 March 22 March 1 March 9 February 16 February 2 February 12 January 19 January 26 January 8 December 15 December 1 December 24 November 17 November 10 November 03 November 06 October 13 October 20 October 08 September 15 September 22 September 29 September Summer Term - Important Dates Fletushka dhe bashkëngjitje Library Summer Reading Challenge Pathway to work Flyer Mad Science Summer 24 Street Dance Summer 24 Cascade Camps Years 1 & 2 Summer Sports Game On Claire's Club KS2 Reading Vipers Dacorum Parent / Carers Support Drop off and collection procedures DSPL8 Parents and Carers Newsletter Years 1 & 2 Football Game On Game On Summer Holidays Young carer Family Lives Summer 2024 Mindful Summer Walks Junior Tennis Summer 24 Game On Saturday Football Online Safety Newsletter Rocksteady Summer 24 Summer Self Care Happy Humans Newsletter Parent Guide to Cyberbullying Roxolid Club Picture News Baracudas

 • Links | southhill

  Lidhje të dobishme: Rrjeti Sportiv Shkollor Dacorum Rrjeti Sportiv Dacorum u formua në 2007 dhe u akreditua si një Rrjet Sportiv Komunitar (CSN) me fonde nga Sport Anglia në 2008. Si CSN ne bashkojmë klube të komunitetit, grupe vullnetare dhe organizata publike të përfshira në ofrimin e sportit në komunitet dhe sigurimin e një të shëndetshme dhe komuniteti aktiv - përfshirë ofruesit e mjediseve sportive publike, këshillat lokalë, PCT-të dhe shkollat. Mbështetja familjare e Shkollave Gade Rritja e fëmijëve ndonjëherë mund të jetë shumë sfiduese. Mbështetja Familjare e Shkollave Gade siguron mbështetje për famile fëmijët e të cilëve ndjekin ndonjë nga 17 shkollat ​​në Partneritetin e Shkollave Gade në Hemel Hempstead. Hotelieri Hertfordshire Mësoni më shumë rreth ushqimit tonë të shijshëm ushqyes, menyve shkollore, panelit të prindërve, vlerësimit të menusë dhe lajmeve tona. Zhvillimi i dispozitave speciale në nivel lokal DSPL është një qasje e partneritetit në të gjithë Hertfordshire ku prindërit, personeli në mjediset e viteve të para dhe shkollat, kolegjet e arsimit të mëtejshëm, oficerët e autoritetit lokal dhe përfaqësuesit e agjencive të tjera, punojnë së bashku si pjesë e një Grupi Zone, duke rishikuar dhe zhvilluar gamën e sigurimit dhe mbështetjes shërbimet në dispozicion të komunitetit të tyre lokal. Klubi i Claire Klubi i Claire ndodhet në terren në Shkollat ​​Fillore Boxmoor dhe South Hill. Klubi është i hapur për fëmijët nga Klasa e Pritjes deri në Vitin 6 duke ofruar kujdes rreth rënies së shkollës deri në orën 18:00. Klubet janë të vendosura në vend duke u dhënë fëmijëve mundësinë unike për të kombinuar klube ekstra-kurrikulare që shkolla e tyre ofron së bashku me sigurinë se ata do të mblidhen dhe do të kujdesen nga kujdesi profesionist i fëmijëve deri në orën 18:00. Shërbimi i Qendrës Familjare Qendrat e Fëmijëve ofrojnë fillimin më të mirë në jetë për çdo fëmijë, duke siguruar një vend ku nën 5 vjeç mund të përfshihen në një sërë aktivitetesh lojërash dhe mësimi të hershëm. Prindërit, gjyshërit dhe kujdestarët mund të përfitojnë nga mundësi më të mira me aksesin në kujdesin për fëmijë, mbështetjen e familjes, shërbimet shëndetësore, shërbimet në terren, trajnimin dhe këshillat e punësimit. Baza e të dhënave për nevojat shtesë të Hertfordshire Baza e të dhënave vullnetare e Hertfordshire për fëmijët dhe të rinjtë e moshës 0-25 të cilët kanë nevoja shtesë ose një paaftësi e cila ka një ndikim thelbësor në jetën e tyre të përditshme. Ata ka të ngjarë të kenë nevojë për mbështetje shtesë, rregullime dhe / ose përshtatje për t'i ndihmuar ata në shkollë dhe në shtëpi. Familja Portali i Parë Kjo është një faqe në internet për familjet që mund të kenë nevojë për më shumë informacion mbi pranimet, financat, SEN, shkollat ​​e mesme, mirëqenien emocionale etj. Vështirësitë specifike të të nxënit Kjo lidhje përmban informacione për prindërit dhe kujdestarët në lidhje me vështirësitë specifike të të mësuarit (SPLD)

 • SEND Home Learning Support | southhill

  DENDRGONI Mbështetjen për Mësimin në Distancë Shkrim dore Mbështetja e fëmijës tuaj me vështirësi të shkrimit të dorës Duke shkruar Alternativë për të shkruar Ndihmoni për të gjeneruar ide për të shkruar Shkrim i çiftuar Drejtshkrimi Mbështetja e fëmijës tuaj me vështirësi drejtshkrimore Leximi Burime në internet për të mbështetur nxënësit me fonikë Lexim i çiftuar Mbështetja e fëmijës tuaj me vështirësi në të lexuar Matematika Mbështetja e fëmijës tuaj me vështirësi në matematikë Uebfaqe të dobishme për të mbështetur fëmijën tuaj me vështirësi në matematikë Bëni më të lehtë matematikën duke përdorur manipulime Praktika e alfabetit Renditja e alfabetit dhe emrat e shkronjave Fletëpalosje të dobishme Aftësi të Bukura Motorike Aftësi Bruto Motorike Matematikë argëtuese Leximi Duke shkruar Kujtesa Lojë sensore Lodhja Dhimbje Burimet për fëmijët me autizëm dhe / ose ankth Maths Supporting your child with maths difficulties Useful websites to support your child with maths difficulties Make maths easier using manipulatives ​ Helpful Leaflets Fine Motor Skills Gross Motor Skills Fun Maths Reading Writing Memory Sensory Play Fatigue Pain Resources for children with autism and/or anxiety ​ ​

 • Music Enrichment | southhill

  Muzika South Hill gëzon një skenë të lulëzuar muzikore. Fëmijëve u ofrohen shumë mundësi për të zhvilluar më tej aftësitë e tyre muzikore. Gjatë vitit, fëmijët performojnë në ngjarje të tëra shkollore. South Hill mburret me një kor popullor, i cili performon rregullisht në komunitet. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth muzikës, ju lutemi kontaktoni zyrën e shkollës. Mësimi për muzikë Shërbimi muzikor Herts Shkëmb i qëndrueshëm Informacioni Ne jemi në gjendje të ofrojmë shkollimin e muzikës për nxënësit tanë KS2 përmes Shërbimit Muzikor Herts (me pagesë). Tani kemi fëmijë që mësojnë kitarën klasike, flautin, saksofonin, klarinetën, borinë, trombonin dhe violinën. Për më shumë informacion, shihni më poshtë. Ju lutemi kontrolloni faqen e internetit të Shërbimit Muzikor të Hertfordshire për më shumë informacion ose lexoni fletushkën e tyre këtu Dëshironi të mësoni si t'i bini borisë? Klikoni në bori për të mësuar më shumë! Do you want to learn how to play the flute, clarinet or saxophone? See video to learn more! Kori Aktualisht në flluska KS. Shihni gazetën për datat. Mësimi për muzikë - si të aplikoni Leja e korit Kori është i hapur për çdo nxënës në Fazën Kryesore 2 (Vitet 3 deri në 6). Zhvillohet të Mërkurën në Sallë në orën 8 të mëngjesit! Përfundon në orën 8.30 të mëngjesit kur anëtarët e Korit do të kenë një shans për të ngrënë një meze të lehtë në atrium para se të fillojnë shkollën në orën 8.40. Anëtarët e korit vijnë sepse u pëlqen të këndojnë dhe fillimi i ditës me të kënduarit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar! Ne kënaqemi duke kënduar këngë aksioni, duke kënduar lojëra dhe mësuar këngë të reja. Ne performojmë në panairin e verës, Panairin e Krishtlindjeve, shkollën Carol Service dhe ngjarje të tjera të komunitetit gjatë vitit. Ju lutemi shikoni Znj. Toms për më shumë informacion. Shikoni letrën e Lejes së Korit. Here are some lovely comments we have received about the school choir: ​ ‘Congratulations on the wonderful performance.’ ‘They were so engaged, in full voice and we were all very impressed that we could hear every word.’ ‘It was my privilege to be at South Hill Centre when your choir came to sing to us.' ‘The choir were brilliant! A huge thank you to the teachers involved and of course the choir, all so very well behaved and a credit to your school.’

 • Pupil Premium | southhill

  For a detailed report on Pupil Premium Funding at South Hill, please click on the following links: Informacioni Premium i Nxënësit Premium i Nxënësit është një alokim i fondeve shtesë që u ofrohen shkollave për të mbështetur grupe specifike të fëmijëve që mund të jenë të prekshëm nga mos arritja e nivelit të shkollës. Në shkallë kombëtare këto përfshijnë nxënës të cilët kanë ose kanë pasur më parë të drejtë në vakte shkollore falas (FSM), ata që kujdesen nga autoritetet lokale dhe fëmijët e personelit të shërbimit të armatosur. Shkollat ​​janë të lira të vendosin se si ta përdorin këtë ndarje, duke marrë parasysh mënyrën më të mirë për të mbështetur nxënësit individualë me pajisje shtesë. Të gjitha shkollat ​​tani janë të detyruara të raportojnë mbi sasinë e fondeve të Nxënësit Premium të marrë dhe mënyrën se si po përdoren këto fonde, si dhe ndikimin e këtyre fondeve në përparimin e nxënësve. Për një raport të detajuar mbi Financimin Preliminar të Nxënësit në South Hill, ju lutemi klikoni në lidhjen vijuese: Numri i nxënësve që marrin Grantin Premium të Nxënësve brenda secilës grup është shumë i vogël. Disa fëmijë përballen me pengesa shtesë për të mësuar të cilat ndikojnë në përparimin e tyre të përgjithshëm. Stafi saktësisht synon dhe personalizon mbështetjen e ofruar dhe përsos vazhdimisht ndërhyrjet. Secili fëmijë dhe familje plotëson një pyetësor për të siguruar mbështetjen e ofruar që u drejtohet nevojave të tyre specifike. Për më shumë informacion mbi Nxënës Premium, ju lutemi vizitoni: https://www.gov.uk/pupil-premium-inform- për- shkollat- dhe- alternative-vendosjet-ofrimet Premium i Nxënësit është një burim i rëndësishëm i financimit shtesë për shkollën., Nëse mendoni se fëmija juaj mund të ketë të drejtë për vakte shkollore falas, ju lutemi kontaktoni zyrën e shkollës në mënyrë që të ju këshillojmë se si të aplikoni. Pupil Premium Strategy 2022-25 & Review of 2022-23 Pupil Premium Strategy 2022-25 & Review of 2021-22 Pupil Premium Strategy 2021-22 & Review of 2020-21 ​ Pupil Premium is an important source of extra funding for the school. If you feel that your child may be entitled to free school meals, please apply by following the link below: Free School Meals ​ Please look at all the things we do to support all of our pupils at South Hill School. Emotional Wellbeing and Mental Health Strategy ​

 • Bookable Clubs | southhill

  Klube të rezervueshme Ne përpiqemi të ofrojmë një shumëllojshmëri të gjerë të klubeve shtesë kurrikulare në South Hill. Klubet më poshtë drejtohen nga kompani të jashtme dhe ofrohen me një tarifë të vogël. Ju lutemi pyesni në zyrën e shkollës për detaje të mëtejshme. Fatkeqësisht, për shkak të Covid-19, ne nuk po u ofrojmë këtyre klubeve aktualisht Clubs Timetable - Summer 24 Mini Olimpiadë Game On Football Club Koha e drekës së së enjtes - Vitet 1 dhe 2 Klubi i Shkencave Mad Të hënën (KS1) DHE të enjten (KS2) oraret e drekës Blloqe gjashtë javësh Rezervoni përmes www.east.madscience.org Information Vallëzimi i Rrugës së Hanës Ora e drekës e martë KS1 & KS2 Formulari i rezervimit Klubi i Dramës për Vitet 1-6 E mërkurë - pas shkollës 3.15-4.15 pasdite Booking Info How to Book Klubi i Shkencave Mad Të hënën (KS1) DHE të enjten (KS2) oraret e drekës Blloqe gjashtë javësh Rezervoni përmes www.east.madscience.org Information Klubi i Shkencave Mad Të hënën (KS1) DHE të enjten (KS2) oraret e drekës Blloqe gjashtë javësh Rezervoni përmes www.east.madscience.org Information Roxolid! Ora e drekës Klub i drejtuar nga Christian Të gjithë të mirëpritur Flyer Roxolid Book in advance. Please inform school office if you do not wish for your child to attend. Më shumë informata Klubi i Claire (pas kujdesit për fëmijë pas shkollës) Çdo ditë pas shkollës gjatë kohës së mandatit 3.15-5.00 pasdite ose 3.15-6.00 pasdite claire@clairesclub.org.uk Doodle Qen qimedredhur Art & Artizanat Klub E hënë 3.15-4.20 More Information Klubi i Shkencave Mad Të hënën (KS1) DHE të enjten (KS2) oraret e drekës Blloqe gjashtë javësh Rezervoni përmes www.east.madscience.org BACK IN SEPT 2024 Vallëzimi i Rrugës së Hanës Ora e drekës e martë KS1 & KS2 BACK IN SEPT 2024 Booking Info

 • Home | southhill

  1/60 Lidhjet e Shpejta të Grupit të Vitit: Syri Y1 Y2 Y3 Y4 Y5 Y6 Buletini 7.5.21 Home/School Agreement 23-24 Parents Grammar Morning Guided Reading Morning Punoni për nxënësit që veçojnë vetveten Your Childs Learning Journey Lidhjet e Shpejta Mirëseardhje Buletinet D SRGO Letra Familja / Mirëqenia Klikoni këtu për menunë e drekës Për të aplikuar për vakte shkollore falas, përdorni lidhjen më poshtë: Vaktet Shkollore Falas 9825 9025 House Point Totals (14. 06 .24 ) 10,625 9675

 • Governors | southhill

  Guvernatorët në South Hill Ne jemi shumë me fat në South Hill School, që kemi një Trup Drejtues mbështetës dhe të kujdesshëm. Roli i tyre brenda shkollës është të sigurohen që fëmijët të marrin arsimimin më të mirë të mundshëm dhe që standardet të jenë aq të larta sa mund të jenë, duke: sigurimi i qartësisë së vizionit, etosit dhe drejtimit strategjik mbajtja e drejtorit të shkollës për llogari të performancës arsimore të shkollës dhe nxënësve të saj mbikëqyrjen e performancës financiare të shkollës dhe sigurimin që paratë e saj janë shpenzuar mirë Trupi Drejtues përbëhet nga përfaqësues nga prindër, staf, Këshilli i Qarkut Hertfordshire dhe anëtarë të kooptuar nga Trupi Drejtues që kanë aftësitë e kërkuara për të kontribuar në qeverisjen efektive dhe suksesin e shkollës. Trupi Drejtues aktualisht takohet katër herë në vit (përfshirë të paktën një për mandat). Guvernatorët tanë (me 1 dhjetor 2020) Z. Hans Peters Kryetari i Guvernatorëve Guvernatori i Bashkuar Mandati mbaron: 07 Dhjetor 2021 Mis Joanne Wellbelove Bashkë-drejtor - Anëtar ex-zyrtar i Trupit Drejtues Mis Leah trumcak Bashkë-drejtor; Guvernatori i kooptuar Mandati mbaron: 06 Shkurt 2024 Zonja Gail May Guvernatori i kooptuar Mandati mbaron: 02 Tetor 2021 Zonja Bonnie O'Dell Guvernatori Prind Zgjedhur nga prindërit Mandati përfundon: 17 shtator 2021 Zonja Claire Peters Guvernatori Prind Emëruar nga Trupi Udhëheqës Mandati mbaron: 05 Tetor 2024 Zonja Katie Stewart Guvernatori Prind Emëruar nga Trupi Udhëheqës Mandati mbaron: 02 Tetor 2021 Z. Simon Crawshaw Guvernatori i Autoritetit Lokal Emëruar nga Trupi Drejtues dhe HCC Mandati mbaron: 24 Mars 2023 Zonja Kim Albery Guvernatori i stafit Mandati përfundon: 08 korrik 2023 Zonja Kate Chafer Guvernatori i kooptuar Mandati mbaron: 09 Shtator 2023 Zonja Hayley Yendel Guvernatori i kooptuar Mandati përfundon: 30 nëntor 2024 Procesverbali i Takimeve South Hill është një shkollë e gjallë që ofron një kurrikulë krijuese në një mjedis të jashtëzakonshëm. Ne jemi me fat që kemi një ekip të stafit të shkëlqyer, të përkushtuar, të cilët të gjithë i shërbejnë shkollës sonë me përkushtim, durim dhe pozitivitet. Falë tyre fëmijët tanë janë të lumtur, të kujdesshëm dhe të mësuar ". Z. Hans Peters - Kryetari i Guvernatorëve Për të kontaktuar Trupin Drejtues, ju lutemi dërgoni me email: karrige@southhill.herts.sch.uk Guvernatori Pjesëmarrja Deklarata e Interesave Takohuni me Guvernatorët 2020-21 6.10.20 25.1.22 1.12.20 29.3.22 24.5.22 2020-21 5.10.22 4.03.23 6.12.22 24.05.23 31.1.23 04.07.23 Për vitet e mëparshme, ju lutemi kontaktoni shkollën. 2020-21 14.03.24 8.02.24 5.12.23 3.10.23 Left within the last year Mrs Tooba Ahmed Parent Governor Elected by parents Date appointed: 14 October 2021 Stepped down: 31 August 2022 ​ Ms Jodie Fripp Parent Governor Appointed by Governing Body Date appointed: 06 December 2022 Stepped down: 12 June 2023 ​ ​ Miss Leah Wren Co-Headteacher; Co-opted Governor ​Date appointed: 06 February 2020 Stepped down: 01 February 2023 ​ ​

 • Physical Education | southhill

  Edukimi Fizik Ne jemi me shumë fat që kemi një sit kaq të mrekullueshëm të gjelbër. Ne kemi një fushë të gjerë loje që është shënuar si një fushë zyrtare e futbollit me madhësi të vogël dhe një fushë e rrumbullakët, si dhe një pistë atletikë në sezonin e duhur sportiv. Sipërfaqja e fortë përdoret si fushë netball për stërvitje gjatë gjithë vitit dhe ndeshjeve gjatë Termave të Vjeshtës dhe Pranverës. Të gjithë nxënësit kanë mundësinë të marrin pjesë në një larmi aktivitetesh gjatë orëve të tyre të Kurrikulës Kombëtare dhe ne ofrojmë klube shtesë jashtë orarit të shkollës gjatë të tre mandateve. Shkolla Fillore South Hill është një pjesë aktive e Rrjetit Sportiv të Shkollës Dacorum dhe përfiton jashtëzakonisht shumë nga burimet dhe trajnimet e ofruara përmes partneritetit. Kjo rrit sportin që ofrohet për të gjithë nxënësit tanë. Mësimet e notit për nxënësit e KS2 organizohen gjatë vitit shkollor. Këto zhvillohen në Qendrën Sportive Hemel duke përdorur instruktorët e kualifikuar të qendrës. Shkolla Fillore South Hill inkurajon nxënësit e saj të marrin pjesë në sport. Ne besojmë se ai ndërton shpirtin e ekipit në një kulturë të konkurrencës së shëndetshme. Kalendari DSSN Vjeshtë 2020 School Games Long Term Plan Subject Overview Active Lives Survey Community clubs We are extremely lucky to be close to so many great sporting clubs, who are willing and able to support our pupils and teachers. We have benefited from the coaching skills of Berkhamsted Hockey club, Leverstock Green tennis club, Bytomic Taekwondo, Christina Marks School of Performing Arts and Hertfordshire Cricket. The children have also been inspired by a visit from Victoria Ohuruogu - an English track athlete who won silver at the Commonwealth Games last year! We also book workshops for the children that support their physical and mental wellbeing. Challenge Sport Education have provided us with these a number of times and have been greatly enjoyed by the children. ​ Running track Our extensive school grounds, includes a running track which is used by every year group each day. The children are encouraged to run or walk around the 300-metre long track in their break times, but also as healthy active breaks during lesson time. Once a half term, our sports coach sets an extra challenge, where children compete against other classes to run or walk as many laps as possible in a week. We understand that active children are often happy children so Friday is Daily Mile Friday for family to join in too! The side gate opens at 8:20am each Friday for families to run with their children before school. ​ Orienteering course Our grounds has an orienteering course, which enables us to make some of our other lessons in the curriculum more active. Children can regularly be seen running happily from zone to zone to solve historical, geographical, mathematical and English facts. ​ Clubs We offer a range of clubs at our school. Please use the links to find out more information. Morning Games Club – years 2 to 6 Game On football – years 1 and 2 After school football – years 3 to 6 Mini shooters – years 1 and 2 Netball – years 4 to 6 Basketball – years 3 to 6 Street dance – years 1 to 6 Rounders – Summer term ​ Sports day Our sports day is a day designed to inspire and engage pupils, as well as to compete. We have a whole day of sporting events, starting with a carousel, which is supported by our Sports Ambassadors, and finishing with a range of races. ​ ​ ​ Bookable Clubs Sport Enrichment Sports Day Pupil Voice I like playing games with my friends. I love it when we play football. It is my favourite sport. Harry Y2 PE is very fun and it keeps me healthy. I play football, basketball, cricket and rugby. Aiden Y5 I like when we do running games. It makes me feel happy. We always have fun. Arlo Y1 My favourite sport is football. It is fun to do PE because it gives us a break from learning. I like doing tag rugby. Sam Y6

 • Sports Premium | southhill

  Premium Sportiv Çdo vit shkolla merr një grant Sport Premium për të përmirësuar edukimin fizik për nxënësit tanë. Ju lutemi përdorni lidhjet më poshtë për të parë informacionin se si e përdorim këtë financim. Evidencing the Impact of Sports Premium 2022-23 Ndikimi i Sport Premium 2019

 • Class Pages | southhill

  A doni të mësoni më shumë rreth asaj që mëson fëmija juaj në South Hill? Ju lutemi klikoni në grupin përkatës të vitit.

 • Computing | southhill

  Computing Computing vision ​ For pupils to be equipped to navigate a digital world and to understand how to protect themselves online. To develop pupils confidence and capability in IT and programming to prepare them for a rapidly changing technological world. At South Hill, we understand the importance of technology in a rapidly changing society. As it has always been, the children of today will develop and use the technologies of tomorrow. Therefore, we need to foster their basic knowledge and understanding of the technologies that they use today. The computing curriculum is divided into 3 key concepts; Digital Literacy (DL), Information Technology (IT) and Computer Science (CS) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ DL Digital literacy is about the safe and responsible use of technology, including recognising its advantages for collaboration or communication. CS Computer science will introduce children of all ages to understanding how computers and networks work. It will also give all children the opportunity to learn basic computer programming, from simple floor robots in EYs, Years 1 and 2, right up to creating on-screen computer games and programmes by Year 6. IT Information technology is about the use of computers for functional purposes, such as collecting and presenting information, or using search technology. ​ GOLDEN THREADS As part of our Computing curriculum, we have carefully mapped out 5 'Golden Threads' which allow us to build on previous knowledge and to make links between what we have already learnt and what we are learning now and in the future: ​ ​ ​ ​ ​ Intent At South Hill Primary, we use the NCCE – Teach Computing and Project Evolve units to deliver the three concepts area of the computing curriculum. We intend that children should master Computing to such an extent that they can go on to have careers and make use of Computing effectively in their everyday lives, without being completely reliant on technology. They are also taught to use technology responsibly and carefully, being mindful of how their behaviour, words and actions can affect others. Our pupils will be taught Computing in a way that ensures progression of skills and allows opportunities to revisit these skills year on year. Teachers are also aware of the importance of making small adaptations where necessary to support all learners and how technology can be used to support and enhance a range of subjects whilst allowing pupils to apply their skills. Implementation In our teaching of Computing, we endeavour to expose students to a variety of software, programs, and equipment in order to offer a range of appropriate challenges and experiences. Specific vocabulary for each year group is outlined in medium term plans and this is regularly modelled by teachers within their lessons. Spaced repetition and chunking within the curriculum allows pupils to develop their recall of embedded knowledge and ensures that each year group works on core aspects of the three Computing strands. Sessions are adapted to meet the requirements of a specific cohort and lesson content is frequently reviewed by class teachers and the subject lead. Our schemes of work remain flexible and children share their thoughts on their ‘computing learning journeys’ to help enable sessions to be adapted to their interests and needs. In the Early Years, children have access to iPads, the Code and Go Mouse and recordable books. They also work with their ‘Year 6 Buddies’, who guide their curiosity by modelling how to use the equipment carefully and safely. In the summer term, children spend time in the computing hub to help familiarise them with a desktop setup and ease their transition into KS1. Impact The lasting impact of this curriculum ensures that when children leave South Hill Primary School, they are competent and safe users of ICT with an understanding of how technology works. They will have developed skills to express themselves and be creative in using digital media and be equipped to apply their skills in computing to different challenges going forward whilst using technology safety. We measure the impact of our curriculum using the following methods: · Termly teacher assessments. · Images of the children’s practical learning in a year group portfolio · Children’s work saved onto their individual accounts · Interviewing the pupils about their learning (pupil voice). · Year group portfolios are scrutinised and there is the opportunity for a dialogue between teachers to understand their class’s work. Children in EYFS are assessed within Understand the World and their progress is tracked termly using Tapestry. Each class is allocated a weekly time slot to use the ‘Computing Hub’ which houses 30 computers and laptops. In addition to this, classes have access to a set of Chromebooks, 30 iPads and a further set of 15 laptops, which can be used to support the teaching and learning of other subjects. Classes are also provided with digital projectors, interactive whiteboards and visualisers to support and teaching across the curriculum. DL Digital literacy is about the safe and responsible use of technology, including recognising its advantages for collaboration or communication. IT Information technology is about the use of computers for functional purposes, such as collecting and presenting information, or using search technology. CS Computer science will introduce children of all ages to understanding how computers and networks work. It will also give all children the opportunity to learn basic computer programming, from simple floor robots in EYs, Years 1 and 2, right up to creating on-screen computer games and programmes by Year 6. Long Term Plan Computing Long Term Plan Online Safety Subject Overview Examples of knowledge organisers EYFS Year 4 Year 2 Year 6 Pupil Voice " We had to move the pirate very slowly and then snap a photo" - Bruno. Y3 "It was a great lesson and I learnt that I can make movies out of anything" - Bridget Y3 "We enjoyed vector drawings to create our Christmas calendars this year" Alex Y6 "I have learnt how use the shape, fill and gradient tools to create a Christmas themed calendar - I loved it" Marija Y5 "In computing we have been learning how to edit images using paint.net, I loved " - Otilie Y4 "We removed sections of pictures to make improvements to the appearance of photographs. we also understand that some photographs that we see online may be fake" Noah Y4

bottom of page